Výbavička a bydlení

Bezpečné bydlení

Když jsem si zařizovala své vlastní bydlení, bylo mi 20 let, mé představy byly jasné – krásné a moderní vybavení, které bude praktické hlavně pro mě. Vůbec jsem neřešila, že jednou asi přijdou děti a měla bych myslet také na jejich bezpečnost. Myslím, že nejsem jediná a podobně uvažují skoro všichni mladí a bezdětní. Naštěstí v dnešní době existuje mnoho vychytávek do domácnosti, které nám pomohou bezpečí našich dětí zvýšit.

Petra

Chemie v domácnosti – na jaké látky si dát pozor

Ať chceme nebo nechceme, bez chemických látek se v domácnosti úplně neobejdeme. Asi nejvíce jich najdeme v prostředcích na úklid či mytí. Čisticí a dezinfekční prostředky proto skladujeme odděleně a hlavně mimo dosah dětí,  při manipulaci s nimi musíme být opatrní. Možná by vás ale ani nenapadlo, kolik další chemie se kromě těchto prostředků v běžné domácnosti vyskytuje. Pojďme se podívat, které to jsou.

Petra

Zdravé, praktické i hravé LED osvětlení dětského pokoje

Království našich potomků chceme jistě zařídit co nejútulněji pohledným nábytkem, textiliemi s dětskými motivy, nejoblíbenějšími hračkami. Odrůstající teens už se budou chtít na vybavení svého pokoje podílet sami podle svého vkusu. Na co ale nesmíme zapomenout nikdy, je dostatek správného osvětlení na všechny činnosti, které dítě bude ve svém pokoji vykonávat, a podle změny potřeb ho časem doplňovat a obměňovat.

Míša

Jak uspořádat dětský pokoj

Dětský pokoj je pro správný rozvoj dítěte velmi důležitým místem. Některé děti mají svůj vlastní pokojíček v podstatě od narození, jiní rodiče dávají přednost tomu, aby měli miminko v prvních týdnech jeho života u sebe v ložnici. Má-li každé dítě svůj vlastní pokoj, je to jednodušší, ale v mnoha rodinách to tak ideální není a do jedné místnosti se musí vejít více dětí různého věku a s různými potřebami. A právě v takovém případě je nutné zvolit uspořádání dětského pokoje tak, aby každé z dětí mělo svůj soukromý prostor a pokud možno i vlastní zóny na učení, zábavu a odpočinek.

Petra

  • 1
  • 2