Alergie

Jak účinně bojovat proti pylové alergii přírodními prostředky

Pylová alergie je problém, který trápí nejen hodně dospělých, ale i dětí. Dobrou zprávou je, že se proti ní dá vcelku účinně bojovat, a to nejen pomocí antihistaminik. Dnes se proto zaměříme na přírodní cesty, pomocí kterých se vám podaří snížit projevy a nepříjemné symptomy pylové alergie. Pylová alergie může být obtěžující a omezující, ale s pomocí správných postupů a přírodních léčebných prostředků můžete dosáhnout významné úlevy. Pojďme se na to podívat!

Petra

Porovnání rostlinných náhražek mléka

Potřebujete něčím nahradit kravské mléko, ať už kvůli alergii nebo z jiného důvodu? Nezoufejte, v dnešní době není problém zakoupit rostlinné náhražky a nutno podotknout, že výběr je opravdu široký. Pro ty z vás, kteří ještě nemají tyto produkty vyzkoušené nebo zkusili jen některé, jsem si dovolila připravit hodnocení několika vybranných náhražek, které běžně zakoupíte v supermarketech a ty, které máme odzkoušeny u nás doma.

Petra

Alergie na mléčnou bílkovinu nebo intolerance laktózy?

Také máte pocit, že v dnešní době každé druhé dítě trpí některou z potravinových alergií nebo potravinovou intolerancí, a že za nás toho tolik nebylo? Dočetla jsem se, že potravinovými alergiemi trpí až 4 % celosvětové populace, u dětí do 3 let až 8 %. Když se ale rozhlédnu kolem sebe, mám pocit, že by to procentuální vyjádření mělo být podstatně vyšší. Jen mezi mými nejbližšími se vyskytuje intolerance na laktózu nebo lepek, alergie na vejce či mléčnou bílkovinu. U obou mých dětí se objevila alergie na mléčnou bílkovinu. V tomto článku bych ráda vysvětlila rozdíl mezi touto alergií a intolerancí laktózy, protože obě diagnózy se velmi často zaměňují, já jsem si zpočátku dokonce myslela, že se jedná o jeden a tentýž problém…

Petra