Práce a zábava

Co přináší dětem sportování na soutěžní úrovni

Všichni víme, že sportování a pohyb jsou pro život důležité. Hýbat by se měl každý, ne každého však sportování baví a ne všichni si potřebují dokazovat, jak se zlepšují nebo vynikají mezi ostatními. Někdo prostě soutěžní typ je, druhý naopak vůbec. A jak je to u dětí? Myslíte, že když je budete od malička ke sportu vést, vodit do nejrůznějších sportovních oddílů, tak z nich vyrostou sportovci "tělem i duší", kteří budou chtít za každou cenu vyhrávat?

Petra

Kdy a jak zapojit děti do domácích prací

Taky vám připadá, že jako matka lítáte pořád mezi sporákem, pračkou, mopem nebo prachovkou, a říkáte si, že byste chtěla trávit více času s dětmi, a ne domácími pracemi? Představovala jste si, že se dětem budete věnovat od rána do večera, ale ono se to prostě samo nevypere, neuvaří či neumyje, že? Tady bychom mohly trochu polemizovat – naštěstí v dnešní moderní době už se to samo vypere i umyje (pokud máte myčku), ale stejně to tam musí někdo naskládat a pak i vyskládat. A to je právě můj první tip, jak zapojit děti do domácích prací.

Míša

Jak mohou děti pomáhat na zahradě

Kdo má možnost trávit s dětmi čas na zahradě, tak ví, že se tam vždycky nějaká práce najde. Ať už máte menší nebo větší zahradu, určitě mi dáte za pravdu, že je na ní pořád co dělat – počínaje trháním plevele, sekáním trávy či zalíváním a neustálým zvelebováním konče. U nás obzvlášť, jelikož bydlíme v domku se zahradou teprve asi 6 let a na zahradě pořád něco budujeme. V článku najdete moje zkušenosti, jak se naše děti (2, 4 a 6 let) zapojují do prací na zahradě.

Míša