Dětská výživa a doplňky stravy

Přípravky na podporu imunity (nejen) dětí

Asi budu mluvit za všechny rodiče, když řeknu, že si pro naše děti přejeme hlavně pevné zdraví. Můžeme pro jeho podporu ale vůbec něco udělat, nějak ho ovlivnit? Myslím si, že určitě ano! V tomto článku bych vám ráda doporučila přípravky, které používám u svých dětí na podporu imunity já a můžu je s čistým svědomím doporučit. A troufnu si říct, že o některých z nich jste možná ještě ani neslyšeli.

Hanka

Porovnání čajů pro děti na imunitu a dýchací cesty

S příchodem podzimu a návratem dětí do kolektivů po prázdninách u nás stoupá spotřeba čajů, a to konkrétně čajů pro děti na dýchací cesty a na podporu imunity. V tomto článku vám proto nabízím srovnání těchto čajů, které máme z větší části doma vyzkoušené. Nejčastěji dětem vařím čaje, které jsou určeny na podporu normálních funkcí dýchacího ústrojí, plus jsou doplněny i dalšími s obsahem různých vitamínů na podporu imunitního systému (tyto čaje pijí děti hlavně při nachlazení, ale občas jimi doplňuji i jejich běžný pitný režim) nebo čaje na podporu obranyschopnosti organismu obsahují především šípek a rakytník, bohatý na vitamín C.

Míša

Ovocné kapsičky pro děti - naše oblíbená svačinka

Taky to znáte? Sotva vyrazíte z domu, už se vaše děti shánějí po jídle. U nás je to pravidlem 😊. V autě máme vždy připraveny alternativy, co napáchají ty nejmenší škody na oblečení i sedačkách jako např. kukuřičné křupky, různé tyčinky apod., ale jinak jsou u kluků spolu s ovocnými proužky stále nejoblíbenější ovocné kapsičky. Miluje je jak mladší syn (2 roky), tak ten starší (skoro 6 let).

Hanka

Porovnání vitamínových bonbónů

Taky dětem dáváte různé vitamínové doplňky stravy ve formě třeba sirupů nebo kapslí, ale chtěli byste jim to občas zpestřit? Naše děti dostanou čas od času vitamínové želé bonbóny, po kterých by se hned zaprášilo, kdybychom je neschovali dostatečně vysoko do skříně 😊. Ale co tyto bonbóny vlastně obsahují? Zajímalo mě, kolik a jakých vitamínů dětem poskytují, tak jsem se je rozhodla porovnat. A na co jsem se při porovnávání zaměřila? V první řadě to bylo složení (které vitamíny pokryjí denní dávku referenční hodnoty příjmu), dalším parametrem byla cena (tu je třeba přepočíst na cenu za maximální denní dávku) a poslední byla chuť (zde jsem vychála z preferencí našich dětí 😊).

Míša