Vlasy a pokožka

Jak se zbavit bradavic

Co se Vám vybaví, když se řekne bradavice? Myslím, že každý z nás ví, jak bradavice vypadá a umí si tento nehezký kožní výrůstek dobře představit. Asi i malé dítě by na tuto otázku dokázalo odpovědět, řeklo by, že bradavice mají staří lidé nebo čarodějnice na nose 😊. Faktem však je, že bradavice nejvíce postihují právě děti, a to ve věku 4 až 12 let, protože jejich imunitní systém ještě není zcela vyvinutý. Já osobně jsem se s bradavicí setkala právě až u svých dětí a jejich odstranění nám dalo celkem zabrat, je to běh na dlouhou trať, ale pokud budete důslední a trpěliví, dá se tento nepříjemný a nevzhledný problém celkem snadno řešit i v domácím prostředí.

Petra

Říká vám něco trichologie?

Přiznám se, že donedávna mi pojem "trichologie" vůbec nic neříkal a troufnu si říct, že jsem o něm snad nikde neslyšela ani nečetla. A kdyby má dcera nezačala řešit problém s padajícími vlasy, zřejmě u této nevědomosti zůstane. Když jsem na internetu hledala doplňky stravy a tipy na vlasovou kosmetiku pro podporu růstu vlasů, narazila jsem na nabídku trichologického vyšetření, na které jsem dceru nakonec objednala. A tak mě napadlo, se s vámi o tuto zajímavou zkušenost podělit.

Petra

Moluska

Také jste se vyděsili, když se u vašeho dítka začaly objevovat různě po těle, nedej Bože na obličeji hrůzostrašné puchýřky – moluska? Já se s nimi poprvé setkala až u své mladší dcery, někdy kolem prvního roku. Vůbec jsem netušila, o co se jedná, jestli to jsou bradavice nebo něco jiného a hned jsem letěla k doktorovi. Naštěstí je dcera měla „jen“ na krku, a ne po celém obličeji, jako jsem později viděla u jiných dětí, ale i tak jsem z toho byla dost vyplašená.

Petra

Vše o bradavicích

Ti z vás, kteří mají zkušenosti s bradavicemi, ať už vlastní nebo jako já u svých dětí, mi dají jistě za pravdu, že se jedná o nepříjemnou a často velmi zdlouhavou záležitost. Někdy je docela složité odlišit bradavice od jiných kožních výrůstků, každý takový problém má svou příčinu, různé projevy a také jinou léčbu, z tohoto důvodu nemusí být úplně jednoduché se těchto kožních výrůstků zbavit. K úspěšné léčbě je zapotřebí správně identifikovat problém. Pokud si nejste jistí, že se jedná o bradavici, měli byste navštívit dermatologa, který přesnou diagnózu stanoví a nasadí odpovídající léčbu.

Petra

  • 1
  • 2